28 september 2019
Locatie: De Hallen, Amsterdam
Website: www.ambachtinbeeldfestival.nl

Het Ambacht in Beeld Festival 2019

28 & 29 september 2019, 11.00 – 18.00 uur

Toegang gratis, tickets voor workshops & masterclasses zijn vanaf 1 september te koop via de website en tijdens het festival ter plaatse bij de info & ticketbalie.

Jaarlijks is er in september een groots live evenement in De Hallen in Amsterdam, met workshops, masterclasses, demonstraties en performances.

“Kom kijken, beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken.” Het festival richt zich expliciet op ambachtelijk meesterschap, met ambachtslieden uit binnen- en buitenland die hun kennis delen met het publiek van alle leeftijden.

De Passage van De Hallen wordt tijdens het festival omgetoverd tot interactieve, openbare werkplaats. Er zijn demonstraties, workshops voor alle leeftijden en performances van kunstenaars die zich door ambacht laten beïnvloeden. Voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden zijn er verdiepende masterclasses door internationale meesters. In de Filmhallen heeft de openingsavond plaats en is er op zondagochtend een filmprogramma van korte ambachtsfilms, gemaakt door basisschoolleerlingen in heel Nederland.