4 maart 2017
Prijs: €0,-

Een feestelijke Avond van de Wetenschap met de beste wetenschappers van Nederland. We presenteren het boek ‘Hoe zwaar is licht’ met 100 antwoorden op de meest uiteenlopende vragen die zijn voortgekomen uit de Nationale Wetenschapsagenda. Met: Beatrice de Graaf, Alexander Rinnooy Kan en Louise Gunning. Locatie: Lutherse Kerk, aanmelden via http://www.spui25.nl/programma/item/hoe-zwaar-is-licht.html

De 21ste eeuw is de eeuw van de wetenschap. Op allerlei gebied – gentechnologie, gezondheidszorg, milieu, kunstmatige intelligentie – staan ons grote doorbraken te wachten. Toen Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan, ambassadeurs van de Nationale Wetenschapsagenda, alle Nederlanders in 2015 opriepen om alles wat ze altijd al eens aan ‘de wetenschap’ hadden willen vragen in te sturen, had niemand kunnen vermoeden dat Nederland zo massaal aan deze oproep gehoor zou geven. Er kwamen bijna 12.000 vragen binnen.
In het boek Hoe zwaar is licht? beantwoorden de beste wetenschappers uit Nederland – jong, oud, gevestigd, aanstormend, alfa, bèta, gamma – de honderd belangrijkste en meest sprekende vragen aan de wetenschap. Voorzien van schitterend beeldmateriaal biedt dit boek een unieke staalkaart van de stand van zaken van de wetenschap.
Tijdens de Avond van de Wetenschap gaan diverse wetenschappers met elkaar in gesprek over elkaars vakgebied en over de rol van wetenschap in de maatschappij. Geselecteerde vragenstellers van de wetenschapsagenda krijgen de mogelijkheid hun prangende vraag aan de wetenschap voor te leggen.

Organisator: Uitgeverij Balans, Spui25 en Nationale Wetenschapsagenda