11 maart 2016
Prijs: €395,00,-

Bestaat de vrije wil? Daarover lopen sinds mensenheugenis de opvattingen uiteen. Zijn wij louter een speelbal van ons brein of zijn wij zelf verantwoordelijk voor ons gedrag? Mogen onze daden ons worden aangerekend? Wat maakt mensen tot wie zij zijn?

Op 11 maart 2016 kruisen vooraanstaande wetenschappers over deze cruciale vragen de degens met elkaar. Daniel Dennett (winnaar van de Erasmusprijs) en cognitie filosoof Marc Slors gaan rechtstreeks in discussie met hersenonderzoeker Dick Swaab en cognitief neurowetenschapper Victor Lamme. Verder treden Peter van Koppen, Marcel Veenman, Bert keizer, Joost Harkink en Hjalmar van Marle aan om de consequenties voor de rechtspraak, de psychiatrie, filosofie, psychologie en het onderwijs te bespreken.

In de pers hebben diverse deelnemers elkaar al te vuur en te zwaard bestreden. Zo stelde Dennet in een interview in de Volkskrant: “Geen vrije wil? Bizar! Belachelijk slecht onderbouwd! Denkfouten die je bij een student zou verwachten… Jullie hebben Dick Swaab en Victor Lamme. Ze komen voor in mijn schurkengalerij van wetenschappers die ernaast zitten.”

Op 11 maart delen zij in de Philharmonie in Haarlem voor het eerst live het podium voor een ‘Final Battle’ over de vrije wil.

Congres ‘Bestaat de vrije wil?’ 11 maart, Philharmonie Haarlem
Knecht van ons brein of Meester over ons gedrag…
Schrijf nu in en gebruik code: VW 229589 die tot 11 februari € 85,- korting biedt op uw registratie.
www.bestaatdevrijewil.nl

Met vriendelijke groet,
De Nationale Wetenschapsagenda

Organisator: Nationale Wetenschapsagenda