15 januari 2018, 19.30-21.00 uur
Locatie: Vrijhof Enschede
Prijs: 7,50
Website: http://sciencebattle.nl/index.php/events/2018-01/

De Nationale Wetenschapsagenda en ScienceBattle trekken gezamenlijk op het komende jaar. De laagdrempelige manier waarop wetenschap, landelijk en op aansprekende wijze door ScienceBattle in theaters onder de aandacht wordt gebracht van een breed publiek, spreekt zeer tot onze verbeelding. Daarbij is het motto ‘alle antwoorden op niet gestelde vragen’ een mooie aanvulling op ‘stel je vraag aan de wetenschap’, het uitgangspunt van de NWA.

Promovendi strijden op een podium voor een groot publiek en vertellen in tien minuten waar hun onderzoek over gaat. Geregeld zullen vragen gesteld aan de Nationale Wetenschapsagenda voorbijkomen en onderzoekers betrokken bij de NWA-routes zullen een podium krijgen in de shows.

Kortom: Boeiend. Verrassend. Docerend. Onthullend. Maar nooit wetenschappelijk onderzoek in Abacradabra, nee, altijd in gewone mensentaal.

Nieuwsgierig? Kom ook eens kijken bij een van de shows!
Bijvoorbeeld op 15 januari 2018 van 19.30-21.00 uur bij Vrijhof in Enschede | €7,50

Deze knappe koppen zijn bij ScienceBattle in Enschede:

  • Volgens wiskundige Clara Stegehuis (Technische Universiteit Eindhoven) kan dat. Zij berekent hoe snel epidemieën zich verspreiden. Niet met ingewikkelde data, maar gewoon door jouw Facebook-profiel en die van je vrienden te checken.
  • Marte van der Linden (Universiteit Utrecht) is gek op zilver en goud. Zij zoomt onvoorstelbaar ver in op dit edele materiaal en kijkt wat er gebeurt als je ze bestookt met röntgenstralen. Daarvoor zit ze soms nachtenlang in een eenzame bunker in Frankrijk.
  • Veel mensen zouden best gebruik willen maken van schonere energiebronnen, maar zonnepanelen op het dak zetten is dan net een stap te ver. Michiel de Jong (TU Delft) werkt aan een oplossing die veel eenvoudiger is: haal de stroom gewoon uit je raam!
  • Hoe kun je efficiënt zwemmen wanneer je heel klein bent? Met die vraag houdt Bram Bet (Universiteit Utrecht) zich bezig. Hij bestudeert de beweging van superkleine deeltjes die straks misschien wel jouw leven redden.
Organisator: ScienceBattle (partner van de Nationale Wetenschapsagenda)