26 april 2017

Hoe groot is de positieve kracht en genezende werking van muziek? Deze vraag staat centraal in de eerste van een reeks van drie bijeenkomsten rondom de Nationale Wetenschapsagenda. Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen organiseert samen met SPUI25 en de Nationale Wetenschapsagenda een lezingenreeks waarin vragen uit de Nationale Wetenschapsagenda worden behandeld.

De vragen uit de Nationale Wetenschapsagenda

Toen Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan, ambassadeurs van de Nationale Wetenschapsagenda, alle Nederlanders in 2015 opriepen om alles wat ze altijd al eens aan ‘de wetenschap’ hadden willen vragen in te sturen, had niemand kunnen vermoeden dat Nederland zo massaal aan deze oproep gehoor zou geven. Er kwamen bijna 12.000 vragen binnen. In een reeks van SPUI25-bijeenkomsten lichten we enkele van deze vragen uit en proberen we om antwoorden te vinden.

Deze reeks behandelt vragen die Nederlanders willen stellen aan de wetenschap, en die zijn ingestuurd voor de Nationale Wetenschapsagenda.

De bijeenkomsten worden gemodereerd door redacteur en presentator Andrea van Pol. Ze werkte voor de TROS Nieuwsshow en Laat de Leeuw, en presenteerde samen met Menno Bentveld het VARA-radioprogramma Vroege Vogels. Sinds 2012 maakt Van Pol met Roland Duong en Teun van de Keuken het VPRO-programma De slag om Nederland.

De volgende thema’s staan geprogrammeerd:

18 mei: Muziek als medicijn?

Hoe groot is de positieve kracht en genezende werking van muziek? Deze avond gaan hoogleraar muziekcognitie Henkjan Honing en muziektherapiste Evelien Mescher met elkaar in gesprek. En natuurlijk luisteren we naar muziek!

19 juni: Beschaafd…beschaafder…beschaafdst? Wordt een beschaving altijd maar beter?

27 juni: Jong geleerd is oud gedaan? Over het lerend vermogen van kinderen

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk.

Locatie

SPUI25

Spui 25-27 | 1012 XM Amsterdam

+31 (0)20 525 8142

www.spui25.nl