Opent deuren naar de wetenschap

Op zondag 29 november a.s. vindt het EUREKA!-festival plaats. Eureka! is hét festival waar de bijna 12 000 vragen van Nederland aan de wetenschap tot leven komen in spannende live experimenten, proeven, mini-colleges en films. De Westergasfabriek in Amsterdam vormt het decor waar heel Nederland welkom is om te ervaren hoe wetenschap ons leven, onze maatschappij en onze economie verrijkt.

Hoe komen rokers van hun verslaving af? Wordt slapen ooit overbodig? Kunnen we melk maken uit gras? En waarom worden we zo geraakt door muziek? Het zijn voorbeelden van de 11.700 vragen die Nederlanders hebben ingestuurd voor de Nationale Wetenschapsagenda. Het EUREKA!-festival brengt al deze vragen tot leven en biedt dé gelegenheid om te ervaren hoe relevant, interessant en veelzijdig de wetenschap is.

Hoe onze hersenen reageren op muziek en robotvoetbal
De Westergasfabriek is op 29 november a.s. voor jong en oud ingericht om te ontdekken hoe leuk wetenschap is. Begin bijvoorbeeld met een college van de bekende neuropsycholoog Erik Scherder en leer wat de invloed van beweging en muziek is op het menselijk brein. Stelletjes kunnen in de Mutual Wave Machine testen of zij ook daadwerkelijk op dezelfde golflengte zitten. Kinderen kunnen zich uitleven op het ontleden van apparaten, hun favoriete robot aanmoedigen tijdens het robotvoetbal, chemische proefjes doen en nog veel meer.

Tickets kopen
Kaartjes voor EUREKA!-festival zijn €15 per stuk en te koop via www.eurekafestival.nl. Kindertickets (tot 12 jaar) zijn verkrijgbaar voor €7,50.