16 april 2018

Van 20 tot 24 juni vindt WeMakeThe.City in metropoolregio Amsterdam plaats, het festival dat steden beter maakt. De centrale missie van NWA route 25 Smart Liveable Cities krijgt vooral aandacht op donderdag 21 juni tijdens ‘Co-developing real smart cities’ en ‘Charge 2018’. Zorg dat je erbij bent als je wilt meedenken over hoe slimme steden leefbaar blijven.

Co-developing real smart cities
Op het NDSM-terrein in Amsterdam verzorgen Waag, gemeente Amsterdam en Pakhuis de Zwijger een dagvullend programma over de strategieën om de digitale transformatie van de stad in goede banen te leiden. Hoe zorgen we dat de overheid, bedrijven, wetenschap en burgers allen profijt hebben van de smart city? Maar ook: hoe komen we tot transparantie rondom algoritmen, aandacht voor digitale rechten, het faciliteren van eigenaarschap over persoonlijke data en het creëren van levendige data commons. Deze vragen en meer liggen op tafel en worden bediscussieerd met smart city experts. Meer informatie is binnenkort te vinden op https://wemakethe.city/.

Charge 2018
Onderzoekers en ondernemers laden zich op tijdens Charge 2018, het jaarevenement van CLICKNL in samenwerking met Amsterdam Creative Industries Network. Ditmaal als onderdeel van WeMakeThe.City en met een focus op smart liveable cities. Wat komt eraan op het gebied van energie en gedrag, en de smart liveable city? Hoe kun je als creatieve professional, onderzoeker of beleidsmaker aanhaken bij de koplopers? Laat je van 14:30 tot 21:00 uur inspireren door de keynote en experts en ga in gesprek in het Parooltheater in Amsterdam. Meer informatie en aanmelden kan hier.