10 april 2017

De Universiteit van Nederland (UvNL) gaat de komende 2 jaar vragen uit de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) beantwoorden. Burgers, onderzoekers en organisaties hebben in 2015 duizenden vragen ingediend, het is super interessant om erachter te komen wat er verder mee gebeurt. Daar zal deze samenwerking tussen de UvNL en de NWA antwoord op geven.

De Nationale Wetenschapsagenda leent zich bij uitstek voor een nieuw format van de UvNL, waarin thema’s en vragen niet door één wetenschapper worden toegelicht, maar gedurende een week door meerdere wetenschappers, verspreid over vijf colleges. Op die manier krijgt de kijker zicht op het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken en wetenschappelijke disciplines. Het multimediale platform van de Universiteit van Nederland versterkt hiermee de nieuwe vorm van dialoog tussen wetenschap en publiek die de Wetenschapsagenda is gestart en toont de (maatschappelijke) relevantie van wetenschap voor een kenniseconomie als Nederland.

Uitzending eerste reeks over Energie!

Ieder kwartaal worden gedurende een week dagelijks NWA-colleges uitgezonden. De reeksen worden een week lang op internet uitgezonden bij de Universiteit van Nederland. De eerste reeks met het thema ‘Energie!’ wordt van 10 tot en met 14 april uitgezonden. De NWA-colleges duren vijftien minuten en zijn aan de hand van het NWA-logo duidelijk te vinden tussen de reguliere colleges van de Universiteit van Nederland. De tweede reeks met het thema ‘Deeltjes’ wordt van 22 tot en met 26 mei uitgezonden. Abonnees van Ziggo kunnen al voor de officiële uitzendingen genieten van een preview.